O firmie

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „ZACZYK”

O FIRMIE

Zakład Przetwórstwa Mięsnego „ZACZYK” jest firmą rodzinną założoną w 1991 roku. Firma od początku działa w sektorze wołowiny .

Jakość produktów potwierdzona jest uzyskanymi międzynarodowymi certyfikatami, co też znajduje uznanie u klientów w całej Europie. Marka „ZACZYK” jest gwarantem powtarzalności produkcji oraz zapewnienia terminowości dostaw do klienta.

ZAKŁAD ROZBIORU MIĘSA W ŁABOWEJ

Firma „ZACZYK” z siedzibą w Łabowej specjalizuje się w rozbiorze mięsa wołowego. Funkcjonujący zakład został wybudowany w roku 2003 na bazie najnowszych technologii budowlanych z uwzględnieniem wszystkich wymagań technologicznych i organizacyjnych obowiązujących w Unii Europejskiej w zakresie obiektów przemysłu spożywczego. Przyjęte rozwiązania techniczno-organizacyjne pozwalają na dalszy rozwój w wielu kierunkach produkcji mięsa czerwonego.

ZAKŁADY PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO W DĘBICY

Drugim filarem ZPM „ZACZYK” jest odział w Dębicy, gdzie odbywa się ubój bydła, rozbiór ćwierćtusz wołowych oraz produkcja mięsa mielonego i surowych wyrobów mięsnych formowanych w postaci burgerów i granulatu IQF.

PRACOWNICY

Firma zatrudnia łącznie około 300 pracowników, którzy mają odpowiednie kwalifikacje zawodowe. Pracownicy są regularnie szkoleni w ramach wewnętrznych procedur kontroli jakości, a także przez zewnętrze firmy doradcze.